Våran bastu, våran finska fina bastu!

20150801_185129[1]20160113_180204[1]20160114_153329[1]20160122_095519[1]Denna fick jag eller rättare sagt vi:) (men jag tar på mig äran då jag är finnen i huset ;)vänta ett tag på. Vi hade inte med hela bastubygget med i husavtalet utan endast delar utav den, och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge säger de som är kloka. Men jag hade nog i alla fall velat bada i den under julen, för det hör ju julen till att bada bastu. I alla fall i Finland.

Hur som helst, våran bastu blev så fin. Det blev t.o.m finare än vad vi trodde att den skulle bli! Helt rätt i färgen, och att vi valde helt glasade väggar gjorde bara bastun ännu mer till sin rätt.

Bastupanelen är i gran, vilket är ett förhållandevis billigt material om man jämför med tex. asp. Och asp är ju så mycket snyggare när den är obehandlad när man jämför med obehandlad gran.

Men titta på bilderna så ser ni nu hur snyggt det blev när jag målade väggarna med bastu färg som vi köpte via Exacta Sweden AB. Färgen kommer från Finland (vad annars), och är uttagen just för att få kulör i bastun. Tikkurila Supi Artic kulör 3441.

Och sedan målade vi lavarna i samma kulör fast med Tikkurila Supi bastu vax kulör 3441. Så att det är åt det brunare hållet inne i bastun.

Runt bastu aggregatet har vi valt att integrera en täljstenskrage i trallgolvet. Samtliga produkter kommer från Exacta Sweden AB, och deras kundtjänst där är helt underbar. Vi har fått så mycket hjälp med både ritning och idéer.

Snickaren som platsbyggde bastun har gjort ett sådant toppen arbete med vår bastu. Varenda skarv och kant är filad på, allt byggt med ett riktigt hantverkar hjärta. Det är företaget ”Leasebyggarna i Hälsingland” och snickaren Peter som utfört underverket. TACK PETER!

3 reaktioner på ”Våran bastu, våran finska fina bastu!

  1. Hej! Snygg färg på bastun! Målade ni innan panelen sattes upp? Om inte har det spruckit isär så den ljusa granen lyser igenom? Håller själva på med ett bastuprojekt! 😋

    Gilla

  2. Hej,
    Kul att du gillar färgen. Vi tycker själva att den är super snygg. Jag målade alla bräder innan snickarn monterade ihop bänkar och golv. Väggarna/panelen målade jag på plats och försökte redan då att trycka in färg ordentligt mellan skarvar. Jag bättrade faktiskt på efter ett tag på väggarna, då det precis som du skrev, lös igenom vid en del skarvar. Men det gick smidigt och fort tyckte jag.
    Lycka till med ditt projekt👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s