Om

mimsfamilj
Södra Stockholm \"ute på landet\"

Biografi: Vi är en familj bestående utav mamma, pappa och en snart 12 årig dotter samt vår lilla vovve (dryga 27 kg) som bor söder om Stockholm. Sonen på sitt 24 år har flyttat till eget, så han missar hela bygget:) Vi har alltid varit intresserade utav bygga och renovera, och har under våra år tillsammans hunnit med det mesta skulle jag nog säga. - Hyreslägenhet - Husvagn - Sommarstuga - Bostadsrätt - Villa och nu............. vårat första nybyggda hus. Det ska bli så roligt och spännande med detta projektet.

Visa fullständig profil

 

8 reaktioner på ”Om

 1. Hej!

  Jag skulle vilja komma in kontakt med er då jag tillsammans med min familj tänkt bygga samma hus som ni valt. Efter att ha följ er blogg, blir jag lite rätt för vårt val. Skulle gärna vilja veta hur det gått efter besiktningen, har de löst era problem. Hur upplever ni anebyhus som leverantör? Frågorna är många.

  Hoppas att ni kan återkomma med lite mer information och eventuellt lite bilder på slutresultatet.

  Tack på förhand!

  Denis

  Gilla

  1. Hej Denis,
   jag får först be om ursäkt att jag inte hunnit svara på din fråga till oss. Det är och har varit mycket under en tid nu, så jag har tyvärr varit tvungen att prioritera bort en del för att orka.
   Vi har ett fint hus, men tyvärr så har inte våran resa med husbyggnationen varit smärtfri. Men tyvärr igen, så är detta väl ett mer eller mindre ett Stockholms syndrom, att husen inte byggda utav 100% riktiga hantverkare. Så som marknaden ser ut idag, kan i stort sett vem som helst jobba som hantverkare, och då blir ju resultaten inte de bästa. Det är vår erfarenhet! Anebyhus som husleverantör, ja, vet inte vad jag ska säga, vi har ju inget att jämföra med då vi ALDRIG tidigare byggt ett hus. Det har varit en hel del bra saker med Anebyhus gruppen, men det har varit nästintill lika mycket mindre bra saker. Orsakerna har varierat från högt till lågt.
   Det håller på än idag (25 Januari 2016) på att rätta till saker i vårat hus, och då flyttade vi in i Juli 2015. Anebyhusgruppen tar sitt ansvar vad det gäller besiktningsanmärkningar och saker som uppstår på vägen, men de borde nog agera mycket tidigare kan vi tycka. Men om man lägger ner så mycket pengar på att bygga ett hus, tar man förgivet att husleverantören som funnits på marknaden i över 60 år, är stolta över sina hus och framför allt rädda om sina kunder. Så jag skulle bli mäkta förvånad om de INTE tagit sitt ansvar.
   Den hantverkare som vi har idag i vårat hus (inte samma som byggde huset), är den hantverkare vi hade önskat varit här från första början, vilket de tyvärr inte var! Anebyhusgruppen har inga egna snickare, utan de köper den tjänsten utifrån.
   Hoppas du fått lite svar på dina funderingar. Du kommer också kunna följa vårat husbygge på SVT om en månad. De har följt vårat hus bygge nästan sedan dag 1.
   Lycka till med eran dröm, och se till att ni har dokumenterat alla era överenskommelser med husföretaget som ni väljer.

   Gilla

  1. Hej Marcus,

   vi är nöjda med Fjäråskupans köksfläkt i köket även fast det inte var den vi hade valt från början:) den vi valde gick ej att montera i taket pga annorlunda rördragningar i själva kåpan. Men detta var inte Fjäråskupans fel, utan husleverantören. Vi gillar att den är i liv med taket och inte ”hänger ned”.
   Bra drag i den och helt ok ljud volym/motorljud från den.

   Gilla

  1. Hej Maarit,
   ursäkta sent svar.
   Tack så mycket. Jag är själv jätte nöjd med bastun. Tycker att det är lite roligare med en lite annorlunda bastu än de traditionella 🙂
   Vår bastu mäter:
   1700 * 2230
   Och Exacta som vi beställde virket ifrån, är super trevliga och hjälpsamma. Man kan beställa lösvirke och bygga själv, eller så beställer man färdiga sektioner som man sedan bygger ihop som ett Lego mer eller mindre.
   Lycka till med eran bastu! Skicka gärna en bild sen så jag får se hur resultatet blev.

   Gilla

 2. Hej,
  Älskade verkligen er inredning i huset. Vi bygger själva hus nu och blev så förtjust i era stolar vid matbordet. Får man fråga vart ni köpt dom?
  Hoppas allt har ordnat tills sig med huset nu.
  Med vänlig hälsning, Jessica

  Gilla

  1. Hej Jessica,

   vad kul att du gillar våran inredning 🙂 många utav möblerna har vi inhandlat hos
   http://www.insidemobler.se
   De har jätte stort sortiment utav möbler med massor utav fina tyger till bla. stolar, soffor osv.
   Jan Gripmar heter han som vi inhandlat möblerna från.
   Lycka till med ert husbygge och ev. möbler som ni hittar.

   Ha en fortsatt trevlig dag.
   vänligen
   Katja

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s