Valet utav golv i vårat hus.

För oss som hundägare blev det inte speciellt svårt att välja typ utav golv som vi vill ha lagt i huset.

Vår hund är rätt busig, vilket innebär att det blir lite rivstarter hemma 😉 och det innebär klor som försöker ta fäste i golvet. Inte så snyggt om man har ett trägolv. Vi kanske borde vara strängare mot vår vovve, men vi har inte hjärta att säga till honom att inte skutta hoppa när han blir så glad. Eller när han blivit tvättad, då tar han sats från ena rummet till det andra. Då ligger mattorna i små högar. Så för att göra vårat liv lite lättare och låta vår hund ”röja” lite väljer vi att lägga in ett laminatgolv i HELA huset förutom där vi har klinker förstås.

Nu tänker ni säkert, laminat snyggt?!? Inte så mycket. Men här måste jag säga till er att jo, det är faktiskt så mycket snyggare och naturtrognare idag än det var tidigare när man såg att det såg ut som ett foto monterats på en plankbit. Laminat har ju en tendens att ”klappra” lite, men det är inget som vi stört oss på. Vi kommer även ha värmegolv i hela huset, så golvet kommer inte kännas så kallt heller.

Titta på bilderna jag lagt in, jag kan inte se från håll att det är laminat, och strukturen känns som trä, lite räfflat.

Golvet som vi valt, kommer från BerryAlloc, och heter ”Canyon Light Oak” från serien Commercial ur High-Tech laminat produkterna och har livstidsgaranti i hemma miljö. Det är ju helt otroligt. Och dessutom slipper vi klomärken. Men visst tappar man något hårt och vasst i golvet blir det ju ett jack.

Vi har deras golv idag i köket som vi gjorde om för ca 3 år sedan, och det ser lika snyggt ut idag som då.

 

Lämna en kommentar