Tappat lite fokus!

Nu har det gått ett väldigt långt tag sedan jag gjorde något inlägg på bloggen, dels för att jag/vi blivit så besvikna och trötta på hela husbygget och för att man inte orkar till slut, tyvärr!

Vi har nu bott i vår ”Husdröm” i lite över 2 månader, och vi väntar fortfarande på att alla anmärkningar som huset fick vid besiktningen skall åtgärdas. Det är massor utav små och STORA anmärkningar. Bl.a. skall kaminen monteras, köksfläkten monteras, yttertaket åtgärdas då det rinner vatten bakom hängrännor och vindskivor, sedan är det massor utav mindre saker som att eluttagen är monterade snett och ”fett”  fläckar på kakel/klinkers (troligtvis från Silicon) mm mm.

Vet inte om det är vi som specifikt drabbats utav allt man kan tänka sig, eller om det ser ut så här idag i vårat avlånga land.

  • Hantverkare som inte kan sitt jobb till fullo (Bagare som en del kallar det)
  • Fel leveranser
  • Saknade leveranser
  • Dubbla/trippla leveranser
  • Fel ritningar/konstruktion
  • Fel monteringar
  • Fel monterade kakel
  • Avloppsstam som ”tittar fram” i väggen (hahahahaha) 2015
  • Nonchalans

20150914_174935[1]20150914_174912[1]

kanske räcker, men vi har mer på lager om någon är nyfiken.

Den som säger att det är en lätt sak att bygga hus, även fast det är TOTAL ENTREPRENAD, skulle vi säga talar osanning. Den erfarenheten har vi fått av vår resa. En tuff och låååååååååång resa. Oj vad vi har varit besvikna, ledsna, arga ja alla tänkbara tråkiga känslor. Den glädjen som vi trodde oss få känna liksom försvann i och med alla problem.

Vi hoppas ju fortfarande att allt skall bli bra, så att vi kan få känna/uppleva den glädjen med att få flytta in i ett helt nybyggt hus med alla dess finesser vi valt och doften utav nytt!

Jag hoppas att du som läser och ev. ska bygga eller är mitt uppe i ditt husbygge, får en bättre lycka:) Vi har massor utav råd och tips till er på hur det borde fungera och hur det inte skall fungera vid ett husbygge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s