Innedörrarna börjar komma på sin plats i sitt nya hus

Collage

Tänk vad en lite mer designad innerdörr kan göra mycket. Vi fyndade stort när vi en dag i vintras besökte byggvaruhuset Hornbach i Botkyrka. Vi hade sett en väldigt snygg innerdörr där tidigare som hade ett kampanjpris redan då, men nu då ca 2 veckor senare när vi är på ett återbesök där, ser vi till vår stora glädje att de säljer ut dörrarna helt från sitt sortiment. Bra eller dåligt, ville ingen köpa dem, eller är det så att de var så pass dyra så att man valde en annan dörr istället. Vi tror på det sist nämnda.

Nypriset på dörren låg på en bra bit över 2.000 kr styck och nu efter andra sänkningen, endast 799 kr st. Kan man låta bli då? Näe, inte vi. Sagt och gjort 10 dörrar senare hemma i vårat garage. Där har de fått stå och samla damm under en tid i väntan på dagen D, och den kom nu förra veckan! Hantverkarna kom och hämtade dem och nu har i storsett alla dörrar fått sin plats i sin dörrkarm där de får betjäna oss under många år. Ett liv med dörr blir en ny erfarenhet för oss då vi valde att inte sätta i dörrar i vårat nuvarande hus när vi total renoverade huset. Självklart har de små ”privata” rummen en dörr, men det var allt! Och i de nya karmarna till våra innerdörrar sitter det små tätningslister, vilken bra uppfinning, då blir det ju ännu mer ljudisolerat från utanför eller för all del innifrån kommande ljud och det lär vi ju uppskatta när dottern som nyss fyllt 12, blir äldre och har massa kompisar hängandes i sitt rum och det bubblas och fnittras…….

Dörren kommer från Diplomat dörrar, Kompakt Linje, och har storleken 90*210 och 1 dörr i 70*210. De är i kompakt trä, vita släta med infällda eklinjer i fyra rader. Så enkla men såååååååååååå snygga tycker vi. Bryter lite fint från de i stort sett helt vita väggarna som vi valt.

Bedöm och se själva på bilderna.

 

2 reaktioner på ”Innedörrarna börjar komma på sin plats i sitt nya hus

 1. Så snygga! Kollade Hornbach i Göteborg efter samma dörr, men det verkar inte finnas.
  Hade de många kvar hos er?

  Gilla

  1. Hej Tomas,
   Kul att du gillar våra innerdörrar:)
   När vi köpte dörrarna fanns det en hel del kvar i olika storlekar. Vet faktiskt inte nu hur det ser ut.
   Lycka till med sökandet.
   /Katja

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s