Ritning på vårt omritade hus innan takändringen

Så här såg huset ut efter att vi hade gått igenom kataloghuset och lagt till det vi ville ha som bla garage. Och vi tyckte då att det var väldigt snyggt. Det här var ca ett par tre månader efter att vi bestämde oss för att det är detta huset vi vill bygga.

Idag kan jag med facit i hand, bli rätt nöjd med att det inte blev så här trots allt! Då när vi fick avslaget från kommunen pga bygghöjd kändes det jätte sorgligt att inte kunna bygga det här huset som vi ”designat” själva till större delen.

Men nu ser vi att huset ser rätt långt ut i och med att taket fortsätter över garage samt vardagsrum.

Inne så har vi här valt att ha trappen mitt i köket/vardagsrummet, vilket nu heller inte känns så rätt. Tänk vad man kan ändra sin uppfatting fort. Man är så säker på en sak, men med lite distans och nya ideér och ritningar känns allt helt annorlund.

Jag kommer lägga upp fler bilder på hur vårat hus har utvecklats under resans gång. Hoppas ni fortsätter följa vår resa som vi haft, och fortfarande åker på!

 

Första bilderna på kataloghuset som vi fick

Här ser ni de första bilderna som vi fick utav vår säljare på kataloghuset Platåvägen för drygt 1 år sedan.

Härifrån utgick vi sedan när vi började flytta väggar och rum och trappa. Till och med balkongen har fått byta plats på vårat hus. (bilder kommer inom kort så håll ut 😉

 

Huset som vi fastnade för och blev sedan vårat husval.

Det här huset är ett hus från Anebyhus och heter idag ”Konvergent” men tidigare hette det ”Platåvägen”.

Huset på bilderna är ett hus som var till salu för ca 1 år sedan, och som vi fastnade för:) Det är så häftigt och snyggt tycker vi!

Vi har valt samma hus, men vi har gjort en hel del ändringar på huset, så det kommer inte att se likadant ut riktigt. Vårat hus är rätt mycket egen designat på både in och utsida. Ni kommer att få se det längre fram. Så håll ut:)

Jag ska försöka ladda upp några bilder på våra ritningar inom kort så att ni får se och jämföra. Varför vårat hus är så mycket förändrat är bla pga att husets höjd var alldeles för högt enligt vår kommun, och därav var Aneby tvugna att rita om taket.